Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

  • zhora
  • bar
  • vlevo
  • velkazed
  • plechovky
  • boxy

NEWS
  • NASUCETNI AD 1
  • banner 300x300 GR 2018
  • nasestravenka

CAPPUCCINO - NEJOBLÍBENĚJŠÍ KÁVOVÝ NÁPOJ Z ESPRESSA

Pokud jste nikdy nebyli strženi jeho klikatou chutí lískových oříšků, pokud jste nikdy nebyli svedeni jeho sametově jemnou pěnou, která pohladí patro a zachovává si hladkou strukturu až do dna šálku, pokud jste nikdy byl uchváceni vůní vanilky a karamelu nebo očarováni chutí čokolády a sušeného ovoce, pak jste nikdy neochutnali pravé italské cappuccino.

Dokonale extrahované espresso ristretto a správné množství jemně napěněného a horkého mléka: cappuccino bylo vždy jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů v kavárnách po celém světě. Bohužel se tak často nazývají i nápoje, které s cappuccinem nemají nic společného. Připravit perfektní cappuccino totiž vůbec není jednoduché - jsou potřeba správné suroviny, potřebné vybavení a dovednosti perfektního baristy.

JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT CAPUCCINO

K přípravě cappuccina je v prvé řadě potřeba espresso připravené z jemně namleté kávy s bohatou škálou vůní a mléko, které uvolňuje a zvýrazňuje jinak skryté vlastnosti kávové směsi. Mléko ovšem zvýrazňuje jak skryté kvality, tak i nedostatky. Proto platí, že s nekvalitním espressem se nikdy dobré cappuccino připravit nedá.

Mléko musí být v každém případě absolutně čerstvé. Jeho obsah bílkovin nesmí být nižší než 3,2% a obsah tuku méně než 3,5%. Studené mléko je třeba zpracovat párou tak, aby šikovné ruce baristy s pomocí trysky zvětšily objem mléka. Výsledkem nesmí být nikdy napěněné mléko, ale jemně strukturovaná pěna bez bublinek, která se spojí s espressem a vytvoří tak příjemnou hladkou kombinaci.

A v neposlední řadě je nutné mít po ruce potřebné vybavení – nerezovou džezvu s úzkým hrdlem a širším dnem, aby mléko mohlo během nahřívání v nádobě vířit. Zkušený barista má po ruce vždy několik nádob různých tvarů podle potřeby. Platí pravidlo, že jednou tepelně opracované mléko se nesmí znovu ohřívat.

Velmi důležitý je rovněž šálek. Cappuccino by mělo být podáváno v porcelánovém šálku s obsahem cca 150-160 ml. Měl by mít rozšířený tvar s kónickým dnem, aby napěněné mléko mohlo kávu dokonale obepnout, když se nalévá do šálku.


TIME 100% Arabica

Ušlechtilá prvotřídní směs 100% Arabik Etiopia Sidamo, Salvador Gourmet, Columbia Supremo a Santos Brasil.


Perfektní crema jako namalovaná ve Vašem šálku kávy – to je příslib a závazek perfektního požitku. Intenzivní a příjemné aroma si pohrává s chuťovými buňkami na jazyku i s Vaším patrem bez jediného pocitu vtíravosti. Harmonická a vyvážená struktura hraje nekompromisně na všechny chuťové buňky a plně dostává svému slibu – lahodný začátek přechází v bohatý chuťový požitek v závoji mléčné čokolády a suchých plodů až do úplného konce.


Tuto kávu si díky přírodním cukrům vychutnáte nejlépe bez cukru – zkuste to! A pokud už musí být, tak opatrně.

PEOPLE Grand Cru

Ušlechtilá prvotřídní směs Arabiky a Robusty z Brazílie, Indie a Etiopie.


Podle způsobu servírování se otevírají různé světy – bez přidání cukru si užijete kávu s plným tělem, jemnou a velmi živou s napínavým dozvukem, v němž se snoubí hořká čokoláda s lékořicí. Ochutíte-li si cukrem (doporučujeme max. 5 gr. na šálek), užijete si ještě širšího spektra chutí a vůní s jemnou příchutí lískového oříšku.


Tato káva je bez pochyby nejlepší interpretací espresso kultury 7Gr., obzvláště jako cappuccino prodlužuje příjemné momenty setkání s přáteli a jako cappuccino obzvláště potěší všechny smysly.

ALWAYS bez kofeinu

Ušlechtilá prvotřídní směs káv ze střední Ameriky a Indie, která je rovněž základem směsi Gran Cru.


Přestože je tato směs zbavena kofeinu, vykazuje plnou škálu chutí barev, na které jste i 7Gr. zvyklí. Můžete očekávat výjimečný charakter a rozmanité aroma, které si vychutnáte až do konce.

Zkrátka espresso italiano i pro ty, kteří si kávu lépe vychutnají bez kofeinu.